Workshops

Ons actuele aanbod van workshops vindt u hier op deze pagina ,scrol er maar eens doorheen en bekijk ze eens.

Mocht u meer informatie willen hebben kunt u altijd een bezoek brengen aan onze winkel of u neemt geheel vrijblijvend contact met ons op.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Algemene voorwaarden:

Wilt U aan een van onze gezellige workshop's meedoen,bel ,email of kom langs bij ons in de zaak. U ontvangt een bevestigingsmail met daarin vermeld onze betaalgegevens. U kunt vier weken voor aanvang de cursus annuleren, u krijg dan het volledige lesgeld terug, (tenzij anders vermeld). Mocht U verhinderd zijn, mag U zelf zorgen voor vervanging. Heeft U ingeschreven voor een workshop en U bent overhoop verhinderd kunt U helaas geen aanspraak maken op vervangende les of geld terug. Daar wij met docenten werken en wij deze vooraf moeten betalen kunnen wij helaas geen geld terug geven. De cursus gaat door bij voldoende belangstelling.Gaat een cursus onverhoopt niet door, dan krijgt U het volledige lesgeld terug. Bij ziekte en afwezigheid van een docent wordt in overleg een inhaaldatum vastgesteld. Twee weken voor de workshop ontvangt U een materialenlijst. Materialen zijn niet bij het lesgeld inbegrepen, tenzij anders is aangegeven. Heeft U een eigen groep die graag een van onze workshop's wil volgen ,kan met ons in overleg een nieuwe datum worden gezocht, minimale personen zijn voor de workshop 5.pers.

mvrgr.

Team Rutten Naaimachines

Lockworkshop 1

Leer u eigen lock machine kennen. Waar zijn alle knopjes voor? Hoe rijg ik mijn lock in? Problemen met de spanningen? Hoe maak ik een leuk rolzoompje? Een naald en mes een vervangen.
Al deze vragen worden u duidelijk in de workshop lock 1. U bent echt niet de eerste die al jaren een lock machine heeft, maar eigenlijk alleen maar met dezelfde steek werkt.
Daar wordt in deze workshop aan gewerkt. U maakt een eigen map met voorbeelden en aantekeningen over u eigen machine.
Voor diegene die nog niet in het bezit zijn van een lock machine ( maar wel graag willen) die zijn van harte welkom en mogen met een lock van ons de workshop volgen. Zo kunt u kijken of het iets is voor de toekomst.

De prijs is € 34.50

Schijf u hier in >> 

Lockworkshop 2

Leer alle geheimen over het professioneel locken op de machine

Nu leert u spelen met de lock. O.a. een rolzoom met siergaren of zelfs dikkere garens, glans of zelfs brei-garens. Voor een siernaad in rekbare stoffen kunt u een flatlock gebruiken. U leert ook op een eenvoudige manier een t-shirt om te zomen.
Rimpelen van stoffen en een extra elastische steek voor badpakken en turnpakjes gaan we leren.
U kunt met de lock zoveel meer dan alleen maar afwerken. Een locksteek is inmiddels in het modebeeld verschenen en mag ook gezien worden.

De prijs is € 34.50

Schrijf u hier in >>

Opfriscursus voor de naaimachine

Weet u niet meer hoe u naaimachine functioneert, of waar zijn toch al die steken voor die op mijn naaimachine zitten? Maar ook om gewoon even weer alles op te frissen. Het maken van kleding begint tenslotte met de naaimachine, en kan het zoveel makkelijker maken als u die kunt bedienen.
Zoals een knoopsgat maken, hoe werk ik rekbare stoffen af.
Maar ook de voetjes die bij de machine horen worden uitgelegd. Al heeft u de naaimachine al enkele jaren toch zijn er altijd tips die niet in het instructie boekje staan.
Deze workshop is voor alle merken naaimachine. Bent u toe aan een nieuwe naaimachine dan mag u ook een naaimachine proberen uit onze collectie die bij u past.

De prijs is € 34.50

Schrijf u hier in >>

Quilten op de naaimachine

Alleen voor electronische machines

Maak kennis met quilten op u eigen naaimachine. Er wordt gebruik gemaakt van festonsteken, quiltsteken met doorzichtig garen en u leert omgaan met de materialen die hiervoor nodig zijn.

Door notities te maken over hoe u naaimachine ingesteld moet worden is het makkelijk om thuis verder te gaan.  

De prijs is € 37.50 incl. materiaal

Schrijf u hier in >>

Meander techniek voor beginners

Een borduur techniek uit de vrije hand. Dit kan met bijna elke naaimachine. Of je een uitgebreide of simpele machine heeft, deze techniek is al heel oud.
Meanderen voor beginners is de techniek onder de knie krijgen en leren hoe je eigen naaimachine hier ingesteld moet worden en welke voetjes moet en kan ik er voor gebruiken.
Zo verkrijg je mooie versieringen van stoffen quilts en kleding. Ook het borduren van letters en monogrammen zijn mogelijk. O.a. badjassen, zakdoeken enz.
Schrijf u in en u zult zien dat ook u met u naaimachine iets moois kunt maken.

De prijs is € 37.50 incl. materiaal 

Schrijf u hier in >>

Meander techniek voor gevorderden

In deze workshop leert u zelf de motieven tekenen en daarna ook op de naaimachine te verwerken tot een meander patroon.  U maakt u eigen klapper met verschillende patronen.

Schrijf u hier in >>

Draadschilderen ( meander techniek)

Meanderen is een creatieve quilttechniek. Met een speciale voet kunt u ook een dikkere draad of brei garens mee laten lopen in u motief. Zo ontstaat er een motief wat meer bovenop het stof komt te liggen. Schrijf u in en laat u inspireren door deze techniek. 

schrijf u hier in >>

Workshop met koordvoet, parelvoet, paspelvoet, blinde ritsvoet en vrije keuze voet.

Leer de verschillende voetjes kennen en wat u ermee kunt op uw naaimachine, zodat u hem ten volle kunt benutten!

In deze workshop kunt u vrijblijvend kennis maken met enkele extra voeten die nog verkrijgbaar zijn op u naaimachine. Het is ook mogelijk gebruik te maken van de voeten die u al heeft. Tevens kunt u gebruik maken van een tweeling naald en een wingnaald.
Onder begeleiding leert u kennis maken om op een eenvoudige manier bijvoorbeeld biasband aanzetten, parelband verwerken, rimpelen, doorlussen en niet te vergeten een rits inzetten met de blinderits voet.

De  totaal prijs is afhankelijk van de voet die gepresenteerd wordt. Prijs exclusief de voet is € 37.50

Schrijf u hier in >>

T-Shirt borduren en meanderen

T-Shirt  borduren/meanderen

T-Shirt borduren / meanderen.

Fleur een wit T-shirt op met een bloemmotief. Dit is mogelijk op bijna alle soorten naaimachines.

Dit T-shirt is een ontwerp van Luca Zagliani, een Italiaanse ontwerper.

Het gebruik van uiteenlopende technieken maakt het project uniek. Met deze workshop wordt je gestimuleerd tot het Quilten en Meanderen van kleding, maar tevens ook voor woondecoratie.

Er is wel enige ervaring verijst met de techniek meanderen.

De prijs is € 42.50 excl. T-Shirt

Schrijf u hier in >>

Kofferhoes voor naai-lockmachine

Koffer hoes voor naai- of lock machine.

Mocht je lockmachine of naaimachine beschermt worden door een eenvoudig plastic hoesje, kom dan deze workshop volgen en maak een stevige beschermhoes met opbergvakken voor je voetpedaal en bijhorende naai accessoires.

Ben je in het bezit van een naaimachine met toch wel enkele siersteken erop dan kun je deze hoes mooi bewerken. Ook kun je gebruik maken van verschillende voetjes o.a. parelvoet, soutache voet, koordvoet enz. Door kennis te maken met deze voeten kun je je eigen naaimachine uitbreiden tot een creatieve machine.

Prijs € 75.- voor twee halve dagdelen inclusief materiaal

Schrijf u hier in>>